maanantai 9. joulukuuta 2013

Lauri "Late" Johanssonin blogin eka kirjoitus on nyt täällä

Voit katsoa  myös Laten haastattelun videolta. Se on nähtävissä www.citymission.fi etusivulla. Tervetuloa LatenBlogiin... Sen uuden Laten,  jonka Jumala on armahtanut...

Paavalilla, joka oli apostoli Jumalan armosta, ei ollut nettiä välinevalikoimissaan, mutta voidaan hänen silti tavoittaneen miljardeja ihmisiä.
Mitä Paavali Pyhän hengen inspiroimana kirjoittaa pelastumisen ehdoista, eli miten syntinen pelastuu? Katsotaan Paavalin kirje roomalaisille ja siitä luku 10, jakeet 9-13. Se kuuluu näin: Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi ,että jumala on hänet kuolleista herättänyt ,niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Sanoohan Raamattu : "Ei yksikään , joka häneen uskoo, joudu häpeään."
Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat: Sillä "jokainen , joka huutaa avuksi Herran nimeä , pelastuu,"

Älkää turhaan hämmästykö jos omassa Raamatussasi asia on ilmaistu hieman toisin sanamuodoin. Itse käytän vuosien 1933 (VT) ja 1938 (UT) käännöstä. Joku on siitä viimeisimmästä vuodelta 1992 sanonut, että kyllä sitä lukemalla uskoon voi tulla, mutta syventyminen vaatii tätä vanha käännöstä.. Olen samaa  mieltä. Mutta toki makuasia, pääpointti on kuitenkin aina uskomme Jeesukseen henkilökohtaisena Vapahtajana. Ilman sitä, henkilökohtaista usko, ei ole mitään, vain lopullisen tuomion (lue: helvetin) odotus.

Kävin tällä viikolla Riihimäellä Sanan ja rukouksen illassa puhumassa. Juttu on ilmeisesti katsottavista näiltä samoilta sivuilta minne tätä blogia nyt väsäilen. On mahtavaa ekstrovertti-narsistina saada olla esillä ja julistaa evankeliumia. Haluan nimenomaan aina korottaa Kristusta, en siis itseäni, vaikka myönnän rehellisesti julkisuuden hivelevän mukavasti itsetuntoani. Eniten kuitenkin lämmittää se kun saa myönteistä palautetta eri ihmisiltä ja todellinen jackpot on aina kuulee jonkun tuleen uskoon työni tiimoilta. En voi sanoa työni tuloksena, sillä Herra yksin ansaitsee kaiken kunnian ja kiitoksen ja Hän,  joka myös kaiken työn tekee. Sanoohan Jeesus :" Ei kukaan tule Isäni luokse, ellei Isä häntä vedä." Me ei siis tarkasti ottaen tulla uskoon, vaan usko tulee meihin ja se on aina, poikkeuksetta, Jumalan tekemä ihme. Room8:28

Minun ei ole tarvis menneisyydestäni teille kirjoittaa ,sillä se kaikki kauheus löytyy googlaamalla nimelläni. Totean vain, että 28. marraskuuta tuli tasan kuusi vuotta siitä kun minusta tuli uusi luomus Kristuksessa ja vanha todella katosi. Ajatusmaailma  muuttui, kaikki laiton säätäminen jäi pois ja synnintunnon pakottamana selvitin välit niin viranomaisten kuin muiden ihmisten kanssa. Elämä tosiaan muuttui ja on muuttunut koko ajan sen hetken jälkeen. Mistä sen tiedän ? No, konkreettinen ero entiseen ilmeni siten, että kaikki rikoksistani näkemäni yölliset painajaiset jäi pois kokonaan. Uhrit, poliisit rikostoverit jne. eivät enää vainonneet minua unissani ja ymmärsin sen johtuvan siitä, että kun Jumala armahtaa ja antaa synnit anteeksi niin hän ei enää niitä muista, eikä meidänkään pitäisi. Kunpa ihmiset ,uskovat nimenomaan, eläisivät todeksi sen mitä Isä meidän rukouksessa pyydetään; anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille jotka ovat meitä vastaan ovat rikkoneet.

Ei ole niin asian laita, että itse saadaan synnit Jumalalta anteeksi jos meillä on vihaa ja katkeruutta sydämessä toisia ihmisiä kohtaan. Anteeksi saannin edellytys on , että myös me annamme anteeksi aivan kaiken, kuten Herra itse. Muuten homma ei toimi. Katso mitä sanon sanalaskut 28:13

Olen itse myös uhri. Isäni tapettiin puukottamalla 1991 ja olin aikani katkera asiasta lapsuuden ystävälleni joka teon teki. Pitää kuitenkin ymmärtää, että elämä on kaikkein vaikein laji mitä löytyy, katkeroitumisen estää vain se, että annamme sydämestämme anteeksi toisillemme, oli sitten tapahtunut mitä tahansa.se ei ole sama asia kuin hyväksyminen, tuomita täytyy, mutta armo ja totuus vapauttavat meidät elämään täyttä elämää Jumalan lapsina. Ja sitä varten meidät on luotu.

Kuopiossa 9.12.2013  Late


www.citymission.fi ylläpitää tätä blogia. Copyright www.citymission.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.