keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Terveiset Kuopion vankilastaSoli Deo Gloria
Vuosi on vaihtunut. Taas meni yksi uusivuosi vankilan muurien suojassa. Viimeksi olen viettänyt vuodenvaihteen vapaudessa 1999. Ei siis kertaakaan vielä tällä vuosituhannella. No, toki olen tehnyt sellaisia tekoja menneisyydessäni, ettei tämä nyt mikään varsinainen ihme ole. Saan olla kiitollinen, kun ylipäänsä olen hengissä ja jotenkuten järjissäni (siitä on varmasti eriäviäkin mielipiteitä, että olenko).
Herran on kaikki; maa, kullat ja hopeat. Myös tämä järki, jolla tätä blogia kirjoitan, kuuluu Herralle. Ilman, että Jumalamme pitää tätä kaikkea yllä ja koossa, mikään ei onnistuisi, eikä mahtava maailmankaikkeus toimisi. Ihmiset, jotka ajattelevat, että Jeesus on kuollut turhaan, ovat säälittäviä. He ovat heitä niitä, jotka kieltävät Kristuksen Herruuden ja jopa jotkut väittävät, ettei Hän ole todellinen. Jumala ei vain tullut lihaksi Jeesuksessa, vaan Hän myös nousi kuolleista. Jumala herätti Poikansa, joka uhrasi itsensä meidän syntien tähden. "Jos olemme panneet toivomme Kristukseen ainoastaan tämän elämän ajaksi, niin olemme kaikkia muita ihmisiä surkuteltavammat. Mutta nytpä Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista. Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta. Sillä niin kuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa, mutta jokainen vuorollaan: esikoisena Kristus, sitten Kristuksen omat hänen tulemuksessaan; sitten tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman. Sillä hänen pitää hallitseman "siihen asti, kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle." Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema."1. Kor. 15:19 -26.
Näin Raamattu meille kertoo ja siihen voidaan luottaa. David Pawson opettaa, että Raamatun reilusta 700 profetiasta noin 81% on jo toteutunut ja loputkin toteutuvat samalla varmuudella kuin nämä, jotka jo ovat toteutuneet. Nykyihmisien olisi hyvä huomata jo se tosiasia, että 1948 juutalaiset saivat oman valtion. Israel on väkevä todistus siitä, että Raamattu (lue: Jumala) pitää kaiken, minkä se lupaa."Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton; en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra. Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." Jeremia 31:31 - 33.
Kannattaa ehdottomasti lukea paljon Raamattua ja huomata, että tässä kirjakokoelmassa meille on todellakin ilmoitettu kaikki oleellinen, mitä hyvään elämään tarvitsemme. Ja tärkeimpänä asiana Raamattu kertoo, miten voidaan pelastua. Katso vaikka Evankeliumi Matteuksen mukaan Uudesta Testamentista. Yleensäkin kehotan lukemaan Raamatusta kokonaisuuksia, koko kirja tai kirje kerrallaan, ei vain muutamia jakeita. Näin sana avautuu paremmin ja ymmärrämme miksi ja kenelle kirjoitetaan.
Tämä saattaa olla viimeinen kirjoitus muurivankilasta. Pieni aavistus olisi, että johonkin avolaitokseen tästä lähdetään vielä tämän tammikuun aikana. Kiitän kaikkia heitä, jotka ovat puolestani rukoilleet. Esirukous on mahtava juttu. Jatketaan sitä edelleen.

Late 8.1.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.