tiistai 2. syyskuuta 2014

Suurin ihme maailmassa on aina se, kun joku antaa elämänsä Herralle ja pelastuu tästä pahasta maailmasta, saatanan temmellyskentästä.
31. heinäkuuta olimme Narinkkatorilla Kampissa ja minulla oli vain yksi toive; se, että edes joku tulisi uskoon. Muutamia tulikin. Ja lisää tullee tämän saman toiminnan kautta jatkossakin. Näistä tapahtumista luetaan ja niitä katsotaan netistä ja ne aiheuttavat ainakin puhetta ja antavat ajattelemisen aihetta.
Paras palaute on aina se, kun joku tosiaan tekee parannuksen ja uskoo evankeliumin. Silloin tullaan tavoitteeseen, joka uskolla on; Sielujen pelastus! Halleluja!

Itse koin tapahtuman vähän jännittävänä, enkä taas oikein tiennyt mistä ja miten olisin puhunut. Rukoilin asiaa ja luotin siihen, etten jää sanattomaksi tälläkään kertaa. Antti Sainion (vankilalähetti) mielestä pidin "elämäni puheen", mutta mene ja tiedä oliko se aivan sitä. Olen paljon pohtinut, että pitäisikö minunkin kirjoittaa jotain lappusia, asioita ylös ja vähän jäsennellä sitä mitä puhun. Toistaiseksi olen luottanut siihen, että Herra itse on kanssani lavalla Pyhän Henkensä kautta ja saan Häneltä tilanteeseen sopivat sanat. Toinen puheeni sitten väsyneenä iltapäivällä ei mielestäni mennyt enää niin putkeen, kuin olisin toivonut. No, ei surra kaatunutta maitoa, vaan otetaan opiksi. Ehkä on parasta puhua vain kerran per tilaisuus, aika näyttää.
Mihinkään suoraan papereista lukemiseen en todellakaan aio lähteä, vaikka on sitä minulle jo ehditty suositella. Toki ymmärrän, että hienot puheet pitää valmistella ja jäsennellä jne, mutta minä tahdon pysyä aitona Jumalan hulluna ja luotan siihen, että Hän on enemmän kuin voimallinen antamaan minulle sanat suuhuni, puhun sitten missä tahansa.

Haluan kertoa esimerkin Herran voimasta. Kirsi Niemelä tuli sanomaan minulle ja vaimolleni Heidille, että "tuolla on eräs mies, joka haluaa tavata sinut". Kun menimme paikalle, niin kaveri kertoi, että oli tullut torille vain kertomaan, kuinka pettynyt oli ollut minuun, kun olin tullut uskoon ja jättänyt jengitoiminnan. Ollessani NBK-pomo hän oli ihaillut minua siinä roolissa ja suunnitellut itsekin tekevänsä murhia. Hän vihasi paljon, poliiseja yli kaiken.
Juteltiin ja minä ihmettelin miten joku on voinut ihailla sitä kusipäätä, joka olin vielä ennen vuotta 2007, jolloin tulin uskoon. Pikkuhiljaa puhe kääntyi näihin uskon asioihin. Kysyimme häneltä, että mitä jos rukoilisimme hänen puolestaan. Saimme luvan ja kas ihme! Mies antoi nöyrästi elämänsä Jeesukselle ja ihmetteli itsekin miten tässä näin kävi. Heti hän oli menossa pyytämään anteeksi torilla olleilta poliiseilta ym. Hän kysyi mitä hänen nyt pitäisi tehdä, kun menee kotiinsa. Sanoin, että vedä "Isä Meidän" ainakin seitsemän kertaa!
Näin Herra toimii.

Psalmi 32
Daavidin psalmi.
Autuas se, jonka rikokset ovat anteeksi annetut, jonka synti on peitetty!
Autuas se ihminen, jolle Herra ei lue hänen hänen pahoja tekojaan, ja jonka hengessä ei ole vilppiä!
Kun minä vaikenin synnistäni, riutuivat luuni jokapäiväisestä valituksestani.
Sillä yötä päivää oli sinun kätesi raskaana päälläni. Elinnesteeni kuivui kuin kesän helteessä. Sela.
Minä tunnustin sinulle syntini enkä peittänyt pahoja tekojani. Minä sanoin: "Minä tunnustan Herralle rikokseni", ja sinä annoit anteeksi syntini, johon oli syyllinen.
Sen tähden rukoilkoot sinua kaikki hurskaat aikana, jona sinut voidaan löytää. Vaikka suuret vedet tulvisivat, ne eivät heihin ulotu.
Sinä olet minun suojani, sinä varjelet minua hädästä ja ympäröit minut pelastuksen riemulla. Sela.
"Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa. Minä neuvon sinua, silmäni opastavat sinua."
Älkää olko niin kuin järjettömät hevoset ja muulit, joita suitsilla ja ohjaksilla, niiden valjailla, johdetaan. Muutoin ne eivät sinua lähesty.
Jumalattomalla on monta vaivaa, mutta Herran armo ympäröi sitä, joka häneen turvaa.
Iloitkaa Herrassa ja riemuitkaa, te vanhurskaat, ja kohottakaa ilohuuto, kaikki te oikeamieliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.